martes, 9 de febrero de 2016

MIL FULLS D'ESCALIVADA I BRANDADA DE BACALLÀ

És una recepta fàcil i que es pot tenir quasi tot fet el dia abans.

L’escalivada en el foc de llenya queda molt mes gustosa ja que li dona aquell toc de fusta. De totes maneres queda igual de bé feta al forn doncs la brandada i l’olivada li  donen al plat el seu punt.




   En Merlot ajudant a portar la llenya per fer el foc.

a la cuina...


Ingredients:

Per a la brandada
200g de bacallà
100 gr de llet
3 grans d’all
200 gr d’oli d’oliva

Per a l’olivada
300 gr d’olives d’Aragó
1 filet d’anxova
Oli

Per a l’escalivada
3 pebrot escalivat
2 albergínies
3 ceba
Oli

Per a la salsa
El suc de l’escalivada
mel
oli d’oliva


Preparació:

Per a la brandada: Dessalar prèviament el bacallà. Posar-lo en un cassó amb aigua freda i, quan comença a bullir, treure’l del foc. Esmicolar.

En el vas de la Thermomix posar l’oli a 100º durant 5m velocitat 1. Seguidament afegir-hi els grans d’all i programar 3m a velocitat 5. A la mateixa velocitat tirar alternativament el bacallà i la llet amb molta cura doncs esquitxa molt. Al final pujar a velocitat 8 i remenar amb l’espàtula. Ha de quedar amb força consistència.
Reservar.

Per a l’escalivada: Untar amb una mica d’oli les albergínies i els pebrots. Posar al foc de llenya les cebes i en una graella les albergínies i els pebrots. Quan estan fets embolicar-los amb paper de diari uns quants minuts i després treure’ls la pell i les llavors. Pelar també les cebes. Reservar en una bandeja per tal que deixin anar tot el suc. En el moment de muntar el plat es reserva el suc i es tallen les verdures en trossos petits, s’amaneixen amb una mica d’oli d’oliva verge. 

Per a l’olivada: Triturar les olives i l’anxova i lligar amb l’oli


Per a la salsa: Posar en un cassó petit el suc que ha deixat anar l’escalivada, acostar-lo al foc suau i afegir-hi una culleradeta de mel i un raig d’oli. Deixar reduir fins que queda una salseta gelatinosa.


Presentació.

En cada plat i dins d’un motlle d’aro sense fons, posar primerament una capa de escalivada, a sobre una de brandada, després un altre d’escalivada i a sobre una capa fina d’olivada i finalment una altre capa de brandada.

En el moment de servir es treu el motlle i pel voltant s’hi posa una mica de la salsa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario