És una recepta fàcil i que es pot tenir quasi tot fet el
dia abans.
L’escalivada en el foc de llenya queda molt mes gustosa
ja que li dona aquell toc de fusta. De totes maneres queda igual de bé feta al
forn doncs la brandada i l’olivada li
donen al plat el seu punt.
En Merlot ajudant a portar la llenya per fer el foc.
a la cuina...
Ingredients:
Per a la brandada
200g de bacallà
100 gr de llet
3 grans d’all
200 gr d’oli d’oliva
100 gr de llet
3 grans d’all
200 gr d’oli d’oliva
Per a l’olivada
300 gr d’olives d’Aragó
1 filet d’anxova
Oli
Per a l’escalivada
1 filet d’anxova
Oli
Per a l’escalivada
3 pebrot escalivat
2 albergínies
3 ceba
3 ceba
Oli
Per a la salsa
El suc de l’escalivada
mel
oli d’oliva
oli d’oliva
Preparació:
Per a la
brandada: Dessalar prèviament el bacallà. Posar-lo en un cassó
amb aigua freda i, quan comença a bullir, treure’l del foc. Esmicolar.
En el vas de la Thermomix
posar l’oli a 100º durant 5m velocitat 1. Seguidament afegir-hi els grans d’all
i programar 3m a velocitat 5. A la mateixa velocitat tirar alternativament el
bacallà i la llet amb molta cura doncs esquitxa molt. Al final pujar a
velocitat 8 i remenar amb l’espàtula. Ha de quedar amb força consistència.
Reservar.
Per a
l’escalivada: Untar amb una mica d’oli les albergínies i els pebrots.
Posar al foc de llenya les cebes i en una graella les albergínies i els
pebrots. Quan estan fets embolicar-los amb paper de diari uns quants minuts i
després treure’ls la pell i les llavors. Pelar també les cebes. Reservar en una
bandeja per tal que deixin anar tot el suc. En el moment de muntar el plat es
reserva el suc i es tallen les verdures en trossos petits, s’amaneixen amb una
mica d’oli d’oliva verge.
Per a l’olivada: Triturar les olives i
l’anxova i lligar amb l’oli
Per a la salsa: Posar en un cassó petit el
suc que ha deixat anar l’escalivada, acostar-lo al foc suau i afegir-hi una
culleradeta de mel i un raig d’oli. Deixar reduir fins que queda una salseta
gelatinosa.
Presentació.
En cada plat i dins d’un motlle d’aro sense fons, posar
primerament una capa de escalivada, a sobre una de brandada, després un altre
d’escalivada i a sobre una capa fina d’olivada i finalment una altre capa de
brandada.
En el moment de servir es treu el motlle i pel voltant
s’hi posa una mica de la salsa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario