Aquesta recepta l’he treta de
la Web Gastronomia&cia i és la millor crema de carbassa que he menjat mai.
Volia doncs que gaudíssiu com nosaltres d’ella.
l'Ara ajudant a buscar les herbes per a la crema de carbassa
a la cuina...
Ingredients:
1/2
carbassa (necessitarem 400 grams de carbassa rostida per fer la crema),
Unes fulles de sàlvia fresca picada i una mica d’herbes de Provença
4 alls
1/2 c/c de pebre de Jamaica,
Pebre negra,
150 gr de brou de verdures, de pollastre o de carn
100 gr. llet o de crema de llet
Pebre vermell agredolç
Sal, oli d’oliva verge.
Reducció de vinagre de Mòdena per decorar si es vol o fer crostonets de pa fregit.
Unes fulles de sàlvia fresca picada i una mica d’herbes de Provença
4 alls
1/2 c/c de pebre de Jamaica,
Pebre negra,
150 gr de brou de verdures, de pollastre o de carn
100 gr. llet o de crema de llet
Pebre vermell agredolç
Sal, oli d’oliva verge.
Reducció de vinagre de Mòdena per decorar si es vol o fer crostonets de pa fregit.
Elaboració:
Preparar
la carbassa: ben neta posar-la al forn sencera fins que la pell sigui tova,
llavors es pot pelar amb molta facilitat. Una vegada pelada es treuen les
llavors i es talla a trossos no gaire gruixut.
Posar els talls en una plàtera
de forn adobats amb oli d’oliva verge, sàlvia, pebre de Jamaica, pebre negre i
sal. Posar-hi també els alls sense pelar.
Fornejar la carbassa 180º C durant 40-60 minuts,
fins que estigui tova i una mica torrada. Posar la carbassa cuita en un conco
gran, afegir-hi el brou i la llet. Pelar els alls i afegir-los a la carbassa.
Triturar fins obtenir una crema fina. Rectificar de sal si cal.
Servir en plats fondos i adornar o be amb un
fil de reducció de Mòdena o amb els crostonets o amb ambdues coses.
No hay comentarios:
Publicar un comentario