sábado, 1 de septiembre de 2012

AMANIDA DE TOMÀQUET CONFITAT, FETA I PINYONS

A l'estiu quan tothom vol estar a la piscina és fantàstic tenir el dinar preparat.

Es deixen a punt els tomàquets confitats i la vinagreta, la resta es fa en el darrer moment.

De segón, per exemple, Salmó fresc marinat.






Quan vaig a recollir les herbes al jardí de casa, sempre m’acompanyen una quans collies. En aquest cas en Ness, la Perla i la Kimba.


A LA CUINA...



Ingredients:
Rúcula, canonges, enciam, espinacs....
Tomàquets madurs de branca
Oli
Mel
Romaní i farigola
Formatge feta
Sal Pebre Vinagre

Preparació:

Per confitar els tomàquets

Escaldar els tomàquets durant uns segons, pelar-los i tallar-los en quatre o sis talls cada un.
Posar prou oli en un cassó per tal de que els tomàquets quedin coberts. Afegir a l’oli una branqueta de romaní i una de farigola. Quan agafi escalfor, afegir els tomàquets i deixar confitar, a foc molt suau, durant uns 20 minuts o fins que siguin al vostre gust. Escórrer i reservar.

Vinagreta

Preparar una vinagreta aprofitant l’oli de confitar els tomàquets afegint-hi sal, pebre, una cullerada de mel i vinagre al vostre gust.

Pinyons

Durant uns minuts, en una paella sense gens d’oli, torreu lleugerament els pinyons.

Muntatge

En una safata posar-hi l’enciam, rucula, canonges… afegiu-hi el formatge feta a petits bocins, el tomàquet confitat, els pinyons i amanir amb la vinagreta de tomàquet

Notes: També es pot posar una o dues bosses de “brotes tiernos” si no es volen comprar les verdures per separat

Ho he vist al magnífic Blog de Les receptes de StHilari

No hay comentarios:

Publicar un comentario