martes, 19 de mayo de 2015

ALLIOLI DE PATATA AMB COULIS DE PIQUILLOS CONFITATS A L'OPORTO

Compte, doncs és un aperitiu que omple força, però el contrast del allioli amb la dolçor del coulís resulta deliciós. 
Com que es pot deixar fet i preparat, va molt bé quan es torna de fer una caminada fins a Finestres amb els amics i mentre prepares el dinar.



   En Tuc pujant a Finestres 2010

a la cuina...



Ingredients:


Per l’allioli de patata 
650 g de patates 
1 ou 
Oli d’oliva verge extra 
2 grans d’all 
Sal 

Pel coulís de piquillos, 
1 pot de pebrots del piquillo 
2 grans d’all 
Oli d’oliva verge 
Mig got de vi de Porto 
al 
Llavors de sèsam (per decorar)

 Preparació:

Pel coulis. Posar en una paella 4 o 5 cullerades d’oli i daurar-hi els alls pelats i laminats. Un cop daurats, incorporar els pebrots del piquillo juntament amb el seu líquid, un polsim de sal i coure’ls a foc lent durant uns 30 minuts. A mida que es quedin sense líquid afegir-hi, mica a mica, el vi de Porto. Un cop evaporat, retireu-ho del foc i un cop freds, triturar per tal d’obtenir una salsa fina. Reservar. 

Per l’allioli de patata. Pelar les patates i posar-les a coure en una olla amb aigua freda i sal. Un cop comenci a bullir l’aigua contar uns 20 minut. Mentrestant, en una mà de morter, aixafeu els alls amb un pessic de sal. Un cop cuites les patates, escórrer i passar-les en calent per un passapurés o triturar amb el braç del “pimer”. Encara en calent, afegir-hi l’all, el rovell de l’ou i sense parar de remenar s’hi va afegint un fil d’oli tant com les patates ens demanin, fins que quedi com un allioli de patata. Al final de tot s’hi afegeix la clara d’ou muntada a punt de neu. 

Presentació: 

Omplir els gotets primer amb una mica de coulis i després amb l’allioli cobriu-ho amb una segona capa de coulis de pebrots. Decorar amb unes llavors de sèsam.

Notes: les patates es poden fer al microones   

1 comentario: