sábado, 23 de mayo de 2015

PASTÍS FRED DE PATATA, TOMÀQUET I ANXOVES

Aquest pastís el vàrem menjar en un restaurant , però el que ara explico és una versió casolana i que a nosaltres ens agrada molt més. 

Es pot tenir fet de bon matí i sortir a passejar amb els collies, quant tornes a casa només cal fregir quatre rogers i un dinar fantàstic.



   El castell de Requesens i la Nala


a la cuina...






Ingredients:

1 kg de patates
4 tomàquets madurs
De 15 a 20 filets d’anxoves salades
Vinagre de vi de Xerès millor
Oli d’oliva verge
1 pot d’olives negres

Sal i pebre

Preparació:

Bullir les patates amb pela o posar-les al microones,
pelar i posar-les en un bol on les xafarem amb una forquilla amb oli, pebre, sal (poqueta)i una mica de vinagre. Reservar en la nevera al menys un parell d’hores.

Dessalar les anxoves a raig d’aigua i posar-les en un plat amb oli, pebre i un raig de vinagre. Reservar en la nevera un parell d’hores.

Pelar els tomàquets, treure’n les llavors i tallar a daus petitons, posar-hi sal per tal que deixin anar tota l’aigua. Reservar dins la nevera mentre es prepara el pastís.

Tallar petites les olives negres.

Muntar cada plat posant al centre un motllo metàl·lic sense fons. A sota el puré de patata, un gruix aproximadament d’un dit o dit i mig. A sobre el tomàquet picat, prèviament escorregut de l’aigua que ha deixat anar, i un raig d’oli, a sobre els filets d’anxova repartits.

Torneu a deixar els plats a la nevera una estona mes i en el moment de posar a taula, es treu el motllo, s’hi tiren per sobre les olives picades i un raig d’oli pel voltant del plat.

També es pot fer un pastís gran però llavors es millor posar en el motllo o plàtera de la mida que es vulgui, un paper film i muntar les capes al revés (sense les olives que igualment es posaran al final), posar a la nevera 1 horeta i desemmotllar.

Notes: Les anxoves molt millor que siguin de l’Escala o millor encara si han estat preparades a casa – si sou dels que us agrada fer aquestes coses- 

1 comentario: