sábado, 13 de junio de 2015

BACALLÀ AMB MASCARPONE I MEL

OH el bacallà!!!. Els collies ni tastar-lo.
És un plat molt senzill i d’una espectacularitat impressionant.

Tornant de les nostres caminades amb els collies en 20m està el plat a taula, com el dia que varem anar a les basses del Borró. Això sí, havia deixat la ceba preparada.



    Basses del Borró, abril 2014


a la cuina...



Ingredients:



4 talls de morro de bacallà gruixuts i ben dessalats
5 o 6 cebes de Figueres
1 terrina de Mascarpone
2 cullerades de mel de romaní
Oli
Per allioli:
1 ou
2 alls (o més si us agrada fort)

Oli, sal 



Preparació:

Tallar la ceba en juliana i coure-la a foc lent fins que sigui ben transparent i hagi
agafat una mica de color. Reservar.

Enfarinar molt poc, espolsant ben be la farina, els trossos de bacallà i fregir-los 
pels 4 costats fins que veieu que se separen les llesques. És molt important que
el bacallà quedi no gaire cuit, si es cou massa queda sec i no val res. Reservar.

Fer l’allioli començant per laminar els alls i amb una mica de sal posar-los al 
morter fent una pasta fina, posar-hi el rovell d’ou i mentre es va remenant s’hi va
tirant l’oli. Tot seguit afegir el Mascarpone i anar remenant i al final la mel. 
Quan estigui ben homogeni afegir-hi la clara d’ou muntada a punt de neu amb 
molta cura.

Muntatge: En una plàtera  d’anar al forn posar primer un llit de ceba, al damunt 
es reparteixen els trossos de bacallà i finalment es cobreixen amb la salsa del Mascarpone.

Posar al forn a gratinar fins que quedi de color daurat.  



Notes: L’allioli es pot fer amb el turmix posant l’all trinxat primer i els altres ingredients com si féssiu una maionesa amb all.   

4 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. ¡Hola¡, Je,je, Per fi t'he trobat¡¡¡. Les fotos estàn molt bé. Aquesta la provaré encara que em fa una mica de por el punt del bacallà perque a nosaltres no ens agrada cru.

    ResponderEliminar
  3. No cal que sigui cru, però si el bacallà el fas massa queda ressec i dur i en Joan no s'ho menjarà...

    ResponderEliminar
  4. No cal que sigui cru, però si el bacallà el fas massa queda ressec i dur i en Joan no s'ho menjarà...

    ResponderEliminar