miércoles, 17 de junio de 2015

CREMÓS DE FORMATGE DE CABRA I ALBERGÍNIA

Tenia a dinar aquells amics tant gourmets i em vaig decidir a fer aquesta combinació tant original i suau. La veritat és que ja tenia feta la confitura de pebrots amb la qual cosa em vaig estalviar feina.

A la Bruixa des de petita li encanta el formatge.


   La Swan explicant a la Bruixa que el formatge no és per a ella 

a la cuina...



Ingredients:

1 Albergínia grossa
1 dent d’all petit
Orenga
Sal, pebre
Oli d’oliva verge
Ametlla picada

Pel Cremós
250 gr de Mascarpone
150 gr de rulo de cabra
Crema de llet
Sal i pebre

Per a l’olivada (tapenade d’olives)
100 gr d’olives negres d’Aragó desossades
1 dent d’all petit
1 anxova
1 culleradeta de tàperes
1 pessic d’herbes de Provença

Melmelada o confitura de pebrots
400 gr dr pebrot vermell
200 gr de sucre
50 gr de vinagre
100 ml d’aigua


Preparació:

Per la Tapenade: Triturar tots els ingredients  i reservar.

Per a la confitura de pebrot:  Posar el pebrot en el vas de la Thermomix, triturar 4 segons a velocitat 5. Afegir l’aigua, el sucre i el vinagre i programar 30m, temperatura Varoma i velocitat 1. Molt de compte doncs esquitxa molt. Posar en pots de vidre i deixar 

Per a l’albergínia: Tallar-la per la meitat, fer-li varis talls i posar sal i una mica d’oli. Es pot fer al forn – millor opció – o al microones que amb 10m  estarà feta. Una vegada escalivada, triturar la polpa amb l’all l’orenga, sal i una mica d’oli. Reservar.

Per al cremós: Barrejar el Mascarpone i el rulo de cabra. Afegir-hi una mica de crema de llet per fer la barreja suficientment cremosa.

Torrar una mica les ametlles en una paella sense greix.

Presentació

En un vas posar a sota de tot una cullerada de confitura de pebrot ja freda. A sobre  el cremós de formatge de cabra, la quantitat que us sembli doncs això va agust de cadascú. A sobre una mica d’olivada, no massa doncs té un gust molt intens. Llavors s’hi posa una cullerada de l’albergínia  escalivada. Culmina el vas amb unes poques ametlles torrades.


Notes: De confitura de pebrot amb aquestes quantitats, en queda molta per altres preparacions. Per tant posar en pots de vidre i guardar. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario