sábado, 18 de julio de 2015

COPA DE MANGO, IOGURT I REDUCCIÓ D'OPORTO

És una de les meves postres preferides. El vaig trobar a la revista Descobrir Cuina i era una aportació d’un particular. El meu agraïment per ell doncs l’hem incorporat a la família com unes postres de luxe.

En quant al iogurt ... als collies els xifla ja des de cadells.



  En Rush i en Coly disfrutant del seu iogurt - Juny 2015

a la cuina...



Ingredients:

1 mango madur al punt
4 iogurts grecs
250 ml de vi de Porto
100 gr de sucre moreno
3 grans de pebre de Jamaica
Un raig d’oli


Preparació

Pelar i tallar el mango a trossos. Posar en una paella al foc amb una mica d’oli el mango a foc no gaire fort, uns 5m. Quan ja quasi està, s’hi afegeixen 50 gr de sucre i s’acaba de caramel·litzar. Treure del foc i reservar.

Mentre posar el vi de Porto en un cassó amb els altres 50gr de sucre i deixar reduir a foc lent fins que tingui una textura de xarop. Reservar.

Quan tot està fred, posar en una copa primer el iogurt, a sobre dues cullerades del mango i per sobre la reducció del Porto.

Posar a la nevera i servir ben fred. Abans de portar-lo a taula picar en el morter els grans del pebre de Jamaica i tirar per sobre un polsim del pebre.

 Notes: Si no es té pebre de Jamaica no se’n posa. No és imprescindible.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario