martes, 15 de septiembre de 2015

CREMA DE CARBASSA AMB POMA I VI DE PORTO



Quan arriba la tardor en el poble del costat fan la fira de l’all i la carbassa i tots els restaurants de la zona fan un menú dedicat a aquests dos ingredients.

A nosaltres ens agrada especialment la crema de carbassa i hem adaptat als temps moderns la vella recepta de l’avia.
Aquest dia  la petita Shara va vigilar la casa mentre nosaltres érem a donar un cop d’ull a la fira.
   Octubre de 2010

a la cuina...


Ingredients:


1 Carbassa
1 ceba grossa
1l aproximadament de brou de verdures
1 vaset de vi de Porto
1 poma
1 culleradeta de curry
½ terrina de Mascarpone
Oli i sal


Ingredients per a l’acompanyament:
Per la versió crema freda:
Reducció de vinagre de Mòdena (en venen de  feta en alguns Supermercats)
Per la versió crema calenta:
½ kg de bolets variats - poden ser congelats però millor si són de la temporada.
4 cebes mitjanes

1 gra d’all


Preparació

Fer un bon brou de verdures.

Pelar la carbassa amb compte per tal de no tallar-se doncs la pela és força dura. Treure les llavors i tallar la polpa a daus. Reservar.

Tallar la ceba a trossets i posar-la en una cassola amb oli a rossejar. Quan comença a agafar color tirar-hi la poma tallada a daus i després de donar-li un parell de voltes, s’hi tira la carbassa, remenar i deixar que la carbassa suï, uns 5 m. Posar-hi el curry i el vi de Porto, deixar que s’evapori l’alcohol. Seguidament s’hi tira el brou calent de verdures fins que quedi coberta la carbassa. Deixar coure una 20m.

 


Triturar fins deixar ben fi i en calent tirar-hi el Mascarpone i tornar a triturar fins que s’hagi desfet. Reservar.

Si es vol prendre freda, posar a la nevera i a l’hora de servir es posa en el plat i per sobre s’hi tira la reducció de vinagre tot fent un dibuix.   


Si es prefereix calenta, mentre es cou la carbassa, posar les cebes tallades petites en una paella amb una mica d’oli i el foc baix, deixar que la ceba es vagi fent poc a poc fins que estigui ben caramel·litzada. A part en un altre paella es posen a saltejar els bolets amb una mica d’all (potència el sabor dels bolets), es reserven fins que la ceba està ben feta. Es tiren el bolets a la paella de la ceba i es dona un parell de voltes fins que estigui tot ben homogeni. Se serveix posant al mig del plat un pilonet de la barreja de la ceba i els bolets i la crema de carbassa calenta pel voltant.


TRUC PER PELAR LES CARBASSES FACILMENT

Tret del Blog Gastronomia&cia

Rentar  la carbassa sencera. Escalfar el forn a 200º.  En una platera d’anar al forn posar-hi la carbassa i deixar-la fins que la pela estigui una mica tova. Per una carbassa d’ 1 Kg. Amb uns 20 m n’hi ha prou.

Esperar que es refredi una mica i es pela com una poma. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario