Quan arriba la tardor en el poble del costat fan la fira de l’all i la carbassa i tots els restaurants de la zona fan un menú dedicat a aquests dos ingredients.
A nosaltres ens agrada especialment la crema de
carbassa i hem adaptat als temps moderns la vella recepta de l’avia.
Aquest dia la petita Shara va vigilar la casa mentre nosaltres érem a donar un cop d’ull a la fira.
Octubre de 2010Aquest dia la petita Shara va vigilar la casa mentre nosaltres érem a donar un cop d’ull a la fira.
a la cuina...
Ingredients:
1 Carbassa
1 ceba grossa
1l aproximadament de brou de
verdures
1 vaset de vi de Porto
1 poma
1 culleradeta de curry
½ terrina de Mascarpone
Oli i sal
Ingredients per a
l’acompanyament:
Per la versió crema freda:
Reducció
de vinagre de Mòdena (en venen de feta
en alguns Supermercats)
Per la versió crema calenta:
½
kg de bolets variats - poden ser congelats però millor si són de la temporada.
4
cebes mitjanes
1
gra d’all
Preparació
Fer
un bon brou de verdures.
Pelar
la carbassa amb compte per tal de no tallar-se doncs la pela és força dura.
Treure les llavors i tallar la polpa a daus. Reservar.
Tallar
la ceba a trossets i posar-la en una cassola amb oli a rossejar. Quan comença a
agafar color tirar-hi la poma tallada a daus i després de donar-li un parell de
voltes, s’hi tira la carbassa, remenar i deixar que la carbassa suï, uns 5 m.
Posar-hi el curry i el vi de Porto, deixar que s’evapori l’alcohol. Seguidament
s’hi tira el brou calent de verdures fins que quedi coberta la carbassa. Deixar
coure una 20m.
Triturar
fins deixar ben fi i en calent tirar-hi el Mascarpone i tornar a triturar fins
que s’hagi desfet. Reservar.
Si
es vol prendre freda, posar a la nevera i a l’hora de servir es posa en el plat
i per sobre s’hi tira la reducció de vinagre tot fent un dibuix.
Si es prefereix calenta,
mentre es cou la carbassa, posar les cebes tallades petites en una paella amb
una mica d’oli i el foc baix, deixar que la ceba es vagi fent poc a poc fins
que estigui ben caramel·litzada. A part en un altre paella es posen a saltejar
els bolets amb una mica d’all (potència el sabor dels bolets), es reserven fins
que la ceba està ben feta. Es tiren el bolets a la paella de la ceba i es dona
un parell de voltes fins que estigui tot ben homogeni. Se serveix posant al mig
del plat un pilonet de la barreja de la ceba i els bolets i la crema de
carbassa calenta pel voltant.
TRUC PER PELAR
LES CARBASSES FACILMENT
Tret del Blog Gastronomia&cia
Rentar la carbassa sencera. Escalfar
el forn a 200º. En una platera d’anar al
forn posar-hi la carbassa i deixar-la fins que la pela estigui una mica tova.
Per una carbassa d’ 1 Kg. Amb uns 20 m n’hi ha prou.
Esperar que es refredi una mica i es pela com una
poma.
No hay comentarios:
Publicar un comentario